Sookie Stackhouse

Hai.. nama saya Sookie Stackhouse. Saya ialah kucing milik Kak Iz. Umur saya 6 bulan. Kak Iz cakap, dah masuk kategori anak dara dah, hehe. Malu pulak saya bila dia cakap camtu, hehe. Selepas A-oi, Ichii dan Lilo.. sekarang tibalah giliran saya pulak untuk di-spay.

Saya tak kisah pun. Sebab Kak Iz cakap itu untuk kebaikan saya. Apa yang dia cakap baik tu, means baik la kan. Sedangkan taik saya pun dia yang buangkan, takkan lah saya nak melawan cakap dia kan. Mana berani. Nanti kalau dia tak bagi saya masuk bilik dia lagi, ha macam mana? Hehe.

DSCN6772 [800x600]Hai.. ini ialah saya sedang mengeliat selepas bangun dari tidur

DSCN6774 [800x600]Ini ialah saya cuba mendapatkan perhatian. Muka saya ni nampak je garang, padahal takde la garang sangat pun. Kadang-kadang je garang sikit.

DSCN6981 [800x600]Ini ialah saya selepas kena spay

Muka saya tiada perasaan. Sebab masih dalam pengaruh ubat tahan sakit. Misi tu baru lepas cuci luka jahitan tu. Kena 3 jahitan je. Kak A-oi haritu 5 jahitan sebab tengah miang. Nasib baik saya tak semiang dia. Kak Iz kata, A-oi tu muka innocent je, rupanya miang juga. Amboi amboi. Tak sangka kan?

DSCN6984 [800x600]Qacha dan Kak Iz datang melawat semalam.

Nenek dan abang Haridz pun ada. Qacha tu rindu saya kot. Dia usap-usap kepala saya. Lepas tu bila Kak Iz suruh senyum, dia buat muka cenggitu. Nape eh? Oh lupa pula. Qacha panggil saya Dudi. Hahaha saya rasa kelakar. Tapi bila dia panggil Dudi, saya pandang la jugak. Sebab kalau tak pandang, nanti takut pula dia kejar saya. Takut sangat bila dikejar Qacha ok. Dia lari laju.

DSCN6985 [800x600]

Masa ni misi tu cakap-cakap dengan saya. Biasalah, cakap saya baik la, manja la, pandai la. Hmmpphh.. Dah biasa dengar dah semua tu.

Kak Iz kata, masa tengok gambar saya ni kat kamira, abang long tu ingat kat perut saya tu selimut, hahaha. Hoi, itu perut saya yang berlemaklah! Selimut dengan lemak pun tak tahu bezakan, hihih.

 

DSCN6986 [800x600]Hmmm… mengantuk ah

Ni Qacha la punya kerja, dia usap-usap kepala saya sampai saya rasa mengantuk. Eh sekali lagi perut saya kelihatan seperti selimut hahahahaha.

Best jugak saya duduk kat hospital ni. Boleh berkenalan dengan kucing lain. Kucing gemuk ada, kucing kurus ada, kucing kecik ada, kucing sakit ada, eh macam-macam la.

Bye. Nanti bila dah sihat, saya blog lagi ya. Sekarang ni perut saya botak. Malu nak tunjuk-tunjuk sangat Nyah-Nyah

Comments

comments

2 comments on Sookie Stackhouse

  1. ZaiAzmNo Gravatar
    August 2, 2011 at 1:51 pm

    Saya masih suka tgk muka qacha!!!

    Reply

1 Pingbacks & Trackbacks on Sookie Stackhouse

  1. Sookie Transformers
    January 26, 2012 at 10:02 am

    […] Masa usia saya 5 bulan, kakak hantar saya untuk di-spay. […]

    Reply

Leave a reply