Melawat Musa & Jusoh

Kelmarin aku bertemu rakan Twitter merangkap blog reader buat kali pertama, hahaha. Tak sangka ketemu jua. Biasanya berinteraksi dekat comment box blog, then bila mula ber’tweet’, sambung cerita dekat Twitter pulak, haha.

Her name is Rhona, baik gila and friendly 🙂

Dia suka baking, and one day dia upload gambar Strawberry Oreo Cheese Cake dekat Twitter. Aku teruja sangat nak merasa, sebab dia kata non-baked cake. So aku pun order la yang kotak kecik punya. Size dalam 4 inci kotaknya.

cheesecake1 [640x480]

 tadaaaaaa…!!!

Bawah tu biskut Oreo yang dah dipecah-pecahkan, tetengah tu cream cheese, then atas tu ada strawberry jam. Nyam. Sedap. Makan masa sejuk. Sedap. Enak.

Selain dari dapat cake dan bertemu dengan pembuat cake ini, aku juga teruja sebab dapat bertemu dengan Musa dan Jusoh buat kali pertama.

Siapakah Musa?

Siapakah Jusoh?

Siapa?

Siapa?

musajusoh

Hai.. kamilah Musa dan Jusoh 🙂

Handsome kan?

Gambar Musa dan Jusoh ni aku ambil dari blog tuan mereka. Cuma aku tambahkan frame je pada gambar ni. Sebab semalam Jusoh pemalu sangat, tak sempat aku nak suruh diorang posing. Nak tengok gambar diorang yang lain? Sila ke blog tuan mereka 🙂 Musa memang cool. Semalam aku dapat peluk gomol gomol dia. Fuh. Geram. Sebab comel sangat. Mata dia warna copper. Hmm.. ke gold? Macam warna mata Edward Cullen. Hahaha.

Nak tahu, Musa dan Jusoh juga ialah kucing terbuang. Rhona jumpa diorang masa diorang baby lagi.. and now sangat disayangi. See, kau tak payah susah payah memilih nak kucing bulu kembang ke, bulu warna warni ke, takde bulu ke.. kucing yang jumpa macam ni pun kalau diberi kasih sayang, memang pasti jadi cantik juga.

Same goes to Hime si budak nakal tu. Jumpa dalam longkang aje ye.

Musa & Jusoh versi betina, hahahaha.

Comments

comments

10 comments on Melawat Musa & Jusoh

  1. AlmirazNo Gravatar
    February 10, 2012 at 2:07 pm

    Hai iz,

    Elokla korang sama minat pastu duduk pun dekat…eh , adakah ni hasil #ff i aritu atau u memang dh lama kenal dia?…jgn marah tanya je…

    Reply
    • Iz YahyaNo Gravatar
      February 14, 2012 at 11:25 am

      hahaha kenal dekat twitter je Oleen. Masa u ff tu, i tak perasan lagi 🙂

      Reply
  2. Kak AidahNo Gravatar
    February 10, 2012 at 3:23 pm

    Suci bersih je Musa dan Jusoh ni. Akak setuju tuh. Kucing2 akak semua main pungut yang orang buang je. Kesian. Mula2 amik memang tak cantik tapi bagi masa sebulan, terus jadi kesayangan semua.

    Reply
    • Iz YahyaNo Gravatar
      February 14, 2012 at 11:24 am

      kucing kitorang pun kak, pungut je. Tapi dah ada 6 ni, tak larat dah nak pungut. Yang ada ni pun dah cukup huru hara rumah. Hahaha

      Reply
  3. RhonaNo Gravatar
    February 12, 2012 at 12:21 am

    Bulat gila mata Musa dan Jusoh haha. Thanks sudi merasa cheese cake yang tak seberapa itu dan duit raya untuk Musa dan Jusoh! Nanti ada masa I datang melawat adik-adik you pula.

    Reply
    • Iz YahyaNo Gravatar
      February 14, 2012 at 11:05 am

      tu la i punya aim sebenarnya nak amik gambar Musa & Jusoh tapi depa pemalu sangat. Terpaksa la i amik dari blog you je, hahaha. Your cats are so adorable, geram gila. Nasib baik i dapat peluk gomol gomol haritu. Puas hati!

      Reply
  4. RhonaNo Gravatar
    February 12, 2012 at 12:22 am

    Hah famous Musa dan Jusoh.

    Thanks sudi merasa cheese cake I dan duit raya untuk mereka!

    Reply
  5. RhonaNo Gravatar
    February 12, 2012 at 12:23 am

    Weirdnya ada dua comment! Tadi I post comment pertama wordpress reject kata duplicate. Tu yang tulis comment lain. Pftt.

    Reply
  6. qistinaNo Gravatar
    February 13, 2012 at 4:34 pm

    ya ampunnn bersihnya bebudak ni.. mama qist suka!

    Reply
    • Iz YahyaNo Gravatar
      February 14, 2012 at 11:04 am

      mama qist kalau nak bela kucing poland, kena bela dari baby. Ajar dia cakap melayu. Baru la perangai molek, tak macam Ninja. Hahaha

      Reply

Leave a reply