Cute Collar For Kittens

Haaa.. mari sini rapat rapat. Nak buat promosi sikit..

Sebelum tu nak tanya, kucing korang pakai collar tak? Sebab ni aku nak promosi collar dijamin cute gila. Sebab aku pun dah beli untuk kucing aku. Memang comel.

165909_10150966004636112_1204583150_n

 Shocking pink!! Berloketkan Hello Kitty lagi..

Kalau kau carik dekat pasar raya ke, pet shop ke, shopping mall ke, klinik veterinar ke, memang takkan jumpa punya collar macam ni. Tahu kenapa? Sebab ianya custom made.Kau boleh pilih nak loket tu bentuk apa. Hello Kitty? gula-gula? vespa? bola? ribbon? batu swarovski? semua ada. Dah la comel gila pulak tu.

Disertakan dengan dua biji loceng kecik, memang comel nak mampuih. Nah, ni aku tunjuk gambar-gambarnya..

180283_10150966005091112_1141683184_n

bunga berkelopak 4?

196034_10150966005346112_841860640_n

kepala meow!

197802_10150966003471112_1149881453_n

 Comel tak? Collar tu, adjustable macam tali pinggang.

224984_10150966003741112_1977857083_n

 vespa!

250824_10150966003971112_1337981364_n

 awan nano!

250857_10150966003826112_2127074898_n

 bunga bunga matahari…

269390_10150966005446112_1192305194_n

 Hello Kitty mermaid!!!! comel gile

303584_10150966005901112_74519588_n

 bola pink! – sesuai dengan musim Euro

481275_10150966004096112_1878308252_n

 ohhh, kepala meow lagi 🙂

481361_10150966004796112_1405671321_n

 penat dah nak letak caption hahaha

521425_10150966005751112_1795107961_n

 kepala meow lagi..??

538285_10150966005576112_1041160407_n

 eh baju pun ada?!

540518_10150966004271112_1171741959_n

 awan nano lagi.. oiii banyaknya gambaqqqq!!

550589_10150966004416112_2077496276_n

 baju pink, hihih

579971_10150966004921112_1440363147_n

 gula-gula comelllll!!

Haih.. comel kan? Tahu kenapa semua kaler pink la, merah la.. hello kitty la.. sebab yang tukang buat ni, kucing dia betina. Agaknya dia imagine semua kucing dalam dunia ni betina jugak kot, tu yang buat style gadis gadis je, hahaha.

Tapi sebenarnya boleh je kalau contohnya kucing ko jantan, so ko nak tali kaler hitam biar nampak gangster. Dan loket dia bentuk bola, atau vespa ke.. Or apa-apalah. Sebab memang custom made. So pilih je la ikut suka hati ko.

Collar di atas ni, semuanya size untuk kitten. Jadi sesiapa yang ada kitten dan teringin nak bagi pakai collar, elok la beli. Hahaha. Kalau nak cari kat kedai, size untuk kitten memang payah nak dapat sebab leher kitten cinonet sangat.

Size dia ialah 22cm long, 10mm width – sesuai untuk kitten. Hime pun pakai jugak yang ni walaupun dia bukan kitten, sebab leher dia kecik, haha. Harga? RM12 jeeeee.. Tak ke murah melampau? RM12 tidak termasuk postage ye. Ini harga promosi. Sape lambat beli, nanti harga collar tu jadi RM21. Hahahahaha tipu je, Oh, collar untuk kucing dewasa coming soon. Stay tune.

Owner Ribbontales.com ni namanya Eny. Ala, yang adopt Mamoru tu. Tapi Mamoru dah meninggal dunia. Sobs sobs.. Lalu dia sekarang ada kucing baru yang sebijik macam Mamoru..

Mempersembahkan….

177010_10150966140906112_917293287_o

 Mushtashhhhh…!!

Hahahaha.. style tak nama dia? Oh lupa nak cakap, dekat Ribbontales.com dia belum update lagi cats’ collars ni. So kalau berminat nak beli, bolehlah berhubung terus dengan Eny dekat Facebook, cari nama Siti Nur Aini. Cakap la ko readers izyahya.com, insya Allah tetap tak ada diskaun. Hahahahahahahahahaha. Macam bagus je nak suruh orang mention nama blog dia ye dak?? Hahahaha

318278_10150945529146112_1266751867_n

Mushtash comel terpaksa jadi model collar, hahaha

Comments

comments

24 comments on Cute Collar For Kittens

  1. lindaNo Gravatar
    July 2, 2012 at 4:36 pm

    halo awok yg tukang promot, belakang loket tu buleh letak nama jebon2 tu plus fon number ai tak??? takyah la i beli pet ID lagi. Gituuu

    Reply
    • Iz YahyaNo Gravatar
      July 2, 2012 at 4:39 pm

      Haritu dia memang plan nak buat, tapi dia takut takde org nak beli. Sbb benda tu kena beli bulk. Tapi yang aku letak ni mmg definitely takleh letak nama. Hehe

      Reply
      • lindaNo Gravatar
        July 2, 2012 at 4:46 pm

        alorrr, kat belakang ni kosong ler ni… kalo ada tulih2 lagi mahai ye idok? kalo beli loket je takleh eh??? hakhak, banyak tanya kan? takpe aku cekidaut FB dia

        Reply
        • Iz YahyaNo Gravatar
          July 2, 2012 at 4:57 pm

          Boleh je nak beli loket je, suruh dia attach sekali penyangkut tu. Kang payah lak ko nak masukkan kat collar kau. Aku pun buat gitu sbb kucing aku yg besor2 ni tak muat size kitten, hehe. So aku pakaikan loket je

          Reply
  2. Kak aidahNo Gravatar
    July 2, 2012 at 5:29 pm

    Wahhh! Sangat glemer itu aksesori. Memang betul Iz, collar kitten ni payah sikit nak jumpa. Kalau ada pun tak cantik. Nanti akak bagi tahu si Farah. Mana tahu dia nak belikan utk minah kaktus dan puteri peah ni. Raya nak dekat dah ni.
    Akak suka lah tengok mushtash tu. Macam kucing yang warak je sebab ada janggut sejemput bawah dagu tu. Hihihi.

    Reply
    • Iz YahyaNo Gravatar
      July 2, 2012 at 5:41 pm

      Yela kak. Kesian la Puteri Peah dengan Minah Kaktus tu nak gak melawa time raya nanti, hehe. Tetamu datang nanti bolehlah angkat dagu tunjuk rantai baru, hahahahaha. Tu la Mushtash ni ada janggut sejemput, kelakar kan. Tapi janggut senget. Salah perkiraan masa bela janggut dulu agaknye haha

      Reply
  3. Kak aidahNo Gravatar
    July 2, 2012 at 7:13 pm

    Iz, tetiba je akak tak leh publish komen iz yang terbaru tu. Pelik betul.
    Pasal camana akak train Milo tu kan, dia mmg dari kecik dah tidur sebelah akak. Akak ni suka sgt massage tapak kaki dia sampai terlelap. Dia pun sama jugak, berkeruh2 lagi kalau akak massage tu. Hihihi. Pastu bila dah besar sikit akak belikan bakul dgn kusyen empuk kat IKEA. Dulu Ikea mmg ada jual kucing punya barang ni. Mcm2 stail tmpt tidur ada. Tapi sekarang ni dah tak ada.
    Nak bagi bakul tu sebelah akak betul2, akak letaklah meja atau ottoman kat sebelah katil ni. Lepas tu letak bakul tu. Bila nak tidur, cambiasalah, ulit tapak kaki dia. Cam tu lah dia sampai dah tua veteran ni. Masih lagi cari akak utk massage tapak kaki. Dia ingat akak ni minah siam yang keje rumah urut agaknya. Kurang asam betul. Kahkahkah.

    Reply
    • Iz YahyaNo Gravatar
      July 3, 2012 at 4:02 pm

      Ohh.. patut la tgk komen saya takde kat blog akak. Ingatkan akak delete. LOL.

      Tu la saya cuba nak alih tempat tidur si Hachiko ni. Skrg tgh mencari sofa bed resaksa macam Milo punya tu kat dia. Sebab dia ni tidur terkangkang kak. Besar sungguh space tidur dia. Pastu husband cakap, saya dan Hachiko, sama-sama tidur lasak. Kadang-kadang kaki saya kat atas badan dia. Kadang-kadang kaki Hachiko dekat muka saya. Sedap sangat buat muka kita jadi alas kaki dia. Hahaha. Husband saya risau saya tersepak Hachiko masa tgh tidur. Hehe.

      Nanti nak cuba la buat style macam akak didik si Milo. Kot la berjaya kan. Hehehe.

      Reply
  4. azNo Gravatar
    July 3, 2012 at 12:36 pm

    cute giler collar ni. haruslah ai beli. adik2 ai sume anak dara sunti. sgt seswaiiii. ;D

    Reply
    • Iz YahyaNo Gravatar
      July 3, 2012 at 3:55 pm

      Hehehe.. boleh la beli nanti 🙂 Memang comel kalau kitten pakai

      Reply
  5. sushiNo Gravatar
    July 3, 2012 at 3:44 pm

    SMTI~

    Haha..nice info..masalahnya si memei tu kalo letak collar kt leher dia,dia akan jadi macam kucing kena rogol..siap berlari satu rumah and leher terteleng-teleng carik bunti loceng kecik or anda kt leher dia tu..sampai nak tercekik kot budak tu..wat haisan ae collar2 yg ada tu..huhuhu

    psst sifu…ade cara camne nak bagi dia biasa paai collar tak?ahaha

    Reply
    • Iz YahyaNo Gravatar
      July 3, 2012 at 3:53 pm

      Hahaha. Tu perkara biasa kalau dia first time pakai collar. Dulu masa kekenit ni mula pakai collar time kecik dulu, siap tersangkut collar kat rahang sbb nak gigit collar tu, konon nak bukak collar tu la. last2 tersangkut kat rahang hahaha. Minggu pertama pakai collar tu, pakaikan ketat sikit, biar boleh masuk 1 jari je. Biarkan dia tergolek ke, terteleng ke.. Sbb benda baru bagi dia kan. InsyaAllah after few days, dia biasa. Lepas 1 minggu, longgarkan sikit collar dia. Biar boleh masuk 2 jari pulak. Selalu perhatikan dia. Kalau dia masih lagi terteleng-teleng tu, ketatkan semula. Kalau dia dah ok, biarkan. Few days after that, longgarkan lagi sampai boleh masuk 3 jari.

      Bila dia dah biasa dengan collar tu, selalu check leher dia. Collar tu mesti boleh masuk 3 jari supaya tak halang pembesaran kat bahagian leher dia. Sepatutnya dalam masa seminggu lebih, kucing tu akan familiar pakai collar. Then lepas tu nak pakai loceng besar ke, nak pakai pet ID ke, memang dah takde masalah 🙂

      Reply
      • sushiNo Gravatar
        July 3, 2012 at 5:14 pm

        waahhhh bestnye info..balik ni nak try mnggunakan collar tu dari sia-sia..hehe..die memang terlentang x ingat kalo di pakaikan collar tu…terlingkup..tergolek…mcam2 pesen sampai tercekik kt rahang la..mulut xleh ttup..takut sangat dia dengan collar..hsihhh

        Reply
  6. sushiNo Gravatar
    July 3, 2012 at 3:46 pm

    apasal aku rasa typo aku kat atas ni macam melampu2 sangat??maaf TT..hahahA..

    *bunti = bunyi
    * anda =benda
    * haisan = hiasan
    * ae = aje
    * paai = pakai

    sekiannnnnnnn! haha

    Reply
    • Iz YahyaNo Gravatar
      July 3, 2012 at 3:53 pm

      Hahaha.. nasib baik ko bagitahu. Kalau tidak, payah jugak nak memahamkannya. Tapi SMTI tu apa?

      Reply
      • sushiNo Gravatar
        July 3, 2012 at 5:15 pm

        hahahahahha…

        SMTI = Saya Membaca Tampalan Ini

        ahahaha

        Reply
  7. topoNo Gravatar
    July 6, 2012 at 2:21 am

    nanti jangan lupa mintak kat eny sample review percuma hahahahaha

    Reply
    • Iz YahyaNo Gravatar
      July 11, 2012 at 12:03 pm

      memang dah ada dah pun 7 pasang haaaa… hahahaha

      Reply
  8. RizqinNo Gravatar
    April 7, 2013 at 7:13 am

    Apa nama fb dia? tak jumpalah,nak jugak collar macam tu 🙁

    Reply
    • Iz YahyaNo Gravatar
      April 9, 2013 at 2:04 pm

      cari Siti Nur Aini

      Reply
  9. ila malekNo Gravatar
    July 2, 2013 at 7:36 am

    nak order laa…. mcm mana eh?? xjumpa website nya ~~ kalau button2 tu xley buat nama ke ?

    Reply
  10. YungkookNo Gravatar
    January 7, 2015 at 10:57 pm

    Mcm mne nak beli?
    Boleh costum sendiri ke?
    Pm facebook : yungkook kpoperz

    Reply

Leave a reply