Sookie ohhh Sookie..

Hai, saya Sookie.. selamat berkenalan.. hehehe.. cewah macam la first time kita buat entry kat blog kakak ni kan. Pertama sekali, kita bagi pihak kakak memohon maaf sebab jarang-jarang update blog. Sebab kakak tu busy kengkononnya menguruskan kami adik beradik. padahal baru 7 beradik (termasuk Lady Jemah) pun tak boleh handle, hik hik.

Kesian juga dekat kakak sebenarnya.. sebab dah masuk musim deworm dan vaccine, so kakak hari-hari kena bawak kami sekor setiap hari ke klinik, ikut turn. Terima kasih kakak. We love you. Hehehe..

20130213_180915

terimalah muka terkejut kita sebagai pembuka bicara

Nak tahu kenapa kita muka terkejut tu? Sebenarnya kisah dia cenggini. Masa tu kita duduk depan pintu sambil tengok permandangan. Kakak pun duduk mencangkung sebelah kita masa tu.. Sekali tetibe kita dengar “POMMMM!!!”

Terkejut sangat kita, siap terlompat dan mengembangkan bulu seluruh badan lagi, tanda kengkonon garang.. Manalah tahu kot ada binatang jahat ke yang mengeluarkan bunyi POMMM itu. At least kalau binatang tu nampak kita kembangkan bulu, maybe dia akan rasa takut, hihi..

Tetibe kakak gelak sampai terduduk duduk. Kita tanya la, “Hoi, kenapa kakak?” Lepas tu kakak jawab.. “Kakak kentut la Sookie, wakakakaka.. itu pun terperanjat, wahahaha..”

Bengong punya kakak. Dia kentut rupanya sampai begitu kuat bunyiknya. Kakak kata kita penipu. Kakak tak mengaku dia kentut kuat. Hahahaha. Sebenarnya kita rasa kelakar bila dapat tahu tu sebenarnya bukan bunyi binatang jahat, rupanya bunyi kentut kakak!

Berpeluh kejap hidung hangus kita. HAHAHAHAHAHAHAHAHA. Not funny kakak, sebab buat kita terkejut. Kahkah! Lepas tu bila kita sambung balik duduk depan pintu, kita hadiahkan muka terperanjat kita dekat kakak, seperti yang di atas. Hahahaha.

Sebenarnya kita nak cerita pasal lain. Tetibe cerita pasal kentut. Ni semua kakak punya pasal.

20130211_155640

 Ni cara kita tidur bila sejuk

Walaupun kita bambam, ingat kita ni tak tahu sejuk ke? Selalunya memang kita tidur terlentang dan terkangkang. tapi bila hari hujan dan kakak pasang air-cond pulak, kita cuba la tidur gaya tenggiling pulak, kih kih..

20130213_215841

 tidur di tengah jalan tu memang hobi kita

Kita memang suka menghalang lalulintas. Macam dalam gambar di atas, kita tidur dekat depan tangga kecik tu. Kadang-kadang kita tidur depan pintu. Saje je dengki taknak bagi orang lalu. hahahaha..

Kita selalu perhatikan si Memey tu tidur dalam hammock yang kakak buatkan untuk dia. Hee.. mengada betul budak tu. Feeling baby la tu tidur dalam hammock.

20130216_232504

Budak mengada, citt..

Memang situ la port dia tidur atau menyorok kalau kena kejar dengan Hachiko. So suatu hari tu kita rasa macam nak tahu la apa yang best sangat duduk lepak dan tidur dalam hammock ni..

20130215_234237

 lalu kita pun try.. Hmmm..

Kakak ketawa sampai terbaring-baring atas katil bila dia tengok kita tengah lepak dalam hammock ni. Apa? Kelakar ke? Lepas tu dia cepat cepat kecoh panggil abang long tengok kita. Pastu diorang gelakkan kita secara berduet.

20130215_234343

 Hoi? Tak pernah tengok kucing duduk dalam hammock ke?? Nak kena hempap?

20130215_234412

 Nah ni muka comel.. hewhew..

Sebenarnya kakak letak alas kat bawah hammock tu.. sampai jejak la bontot kita kat alas tu, kihkih.. Diammm!!! Sape ketawakan kita, malam ni semua pegi tidur luar. Hahahaha..

Nak tahu.. masa kita tengah syok syok lepak dalam hammock tu, Memey main berlari berkejaran dengan Hachiko. Diorang ni asyik berlari je. Tak tahu letih ke apa? Banyak betul energy macam pakai battery Energizer.

Pastu cam biasa, Memey menjerit-jerit sambil lari, pastu dia lari menuju ke arah kita. Haa tu nak menyorok dalam hammock la tu. Kita senyapppp je.. Tetibe Memey brake emergency bebetul depan pintu cage, sebab dia nampak kita tengah duduk dalam hammock. Terbeliak bijik mata Memey masa tu. Mesti dia tak percaya kita mampu masuk dalam hammock dia. Wahahaha.. Hey jangan pandang rendah kat kita tau. Walaupun lemak kita banyak, tapi kita masih mampu lepak dalam hammock tauuuu.

20130217_035345

siap boleh tidur lagi tau.. krohhh.. krohhh.. bye!

Comments

comments

20 comments on Sookie ohhh Sookie..

  1. ikaNo Gravatar
    February 26, 2013 at 5:01 pm

    hahahaha!!sookie gedikk!!
    jaga-jaga sookie..kang jap lagi koyak hammock tu..hihihi..
    melendut woihh awak duduk..hihihihi

    Reply
    • Iz YahyaNo Gravatar
      April 3, 2013 at 11:33 pm

      Hahahaha.. hey kakak Ika, ingat kita berat sangat ke? Kita cuma 7.21kg je tau.. hikhik

      Reply
  2. myamyzaNo Gravatar
    February 26, 2013 at 5:10 pm

    oh sookie… kenapalah awak comel sangat.. xakap kat kakak awak kite nak pinjam awak satu hari boleh? oh gerammmmm!!!

    Reply
    • Iz YahyaNo Gravatar
      April 3, 2013 at 11:32 pm

      Hehehe.. ala nanti kalau kakak kita rindu kita macam mana? Kita hari-hari tidur dalam bilik dia, hehe

      Reply
  3. sharzNo Gravatar
    February 26, 2013 at 8:02 pm

    alahai comeynye sookie tido dalam tue!!! sampai melendut kebawah…kalau letak kat atas mcm boleh terkoyak je hammock tue…bahaya2.. 🙂

    Reply
    • Iz YahyaNo Gravatar
      February 27, 2013 at 2:40 pm

      Memang kan! nasib baik la hammock tu terus cecah cushion tu. Risau jugak kalau dawai cage tu melengkung hahaha

      Reply
  4. ena faizNo Gravatar
    February 26, 2013 at 9:05 pm

    Habeh tue, memey nk nyorok kt mn..?

    Reply
    • Iz YahyaNo Gravatar
      February 27, 2013 at 2:39 pm

      Memey terpaksa sambung lari dan lari lagi. Sorok bawah meja je. HAHAHAHAHA

      Reply
  5. mama kittyNo Gravatar
    February 26, 2013 at 11:37 pm

    hhahahahahah lawak sookie… hammock pon x muat sampai terjuntai sebelah kaki…. oit x lengoh ke…

    nanti kalau saya gi kuantan ssaya nak jumpa awak boleh.??

    Reply
    • Iz YahyaNo Gravatar
      February 27, 2013 at 2:39 pm

      Boleh je, marilah datang jumpa kita, hehehe.. 1 kaki terjuntai tu tanda relax sangat la duduk lepak dalam tu kot hahaha

      Reply
  6. ikinNo Gravatar
    February 27, 2013 at 1:46 pm

    mohon buat hammock dari dawai/besi supaya tak melendut pleaseeeeee…..

    Reply
    • Iz YahyaNo Gravatar
      February 27, 2013 at 2:38 pm

      Hammock Sookie kena sangkut kat pokok baru lagi kukuh. HAHAHAHAHA

      Reply
  7. Liyana RaziffNo Gravatar
    February 27, 2013 at 2:35 pm

    Sookie…awak kene diet sikit…sikiiiiiittttttt jeeee….baru boleh buai2 hammock tu…

    Reply
    • Iz YahyaNo Gravatar
      February 27, 2013 at 2:38 pm

      Sikit je lagi kakak Yana? Okeylah nanti kita diet, turunkan 50 gram je cukup kan? pastu boleh buai buai dah kan? hihihih

      Reply
  8. kak kimNo Gravatar
    February 27, 2013 at 9:01 pm

    Klw cite psl kucen, mmg x penah abis. Ada jer yg menarik tent. mereka, kan…..

    Reply
    • Iz YahyaNo Gravatar
      March 1, 2013 at 5:21 pm

      Kan kak! hari hari ada je benda kelakar dia buat hahaha

      Reply
  9. AujinzNo Gravatar
    February 28, 2013 at 6:34 pm

    hahahahhaha.. sampai melendut hammock tue dia kerjakan… kah kah kah

    Reply
    • Iz YahyaNo Gravatar
      April 3, 2013 at 11:33 pm

      Kata kenderaan berat.. mana tak melendut hammock, nasib besi cage tak melendut sekali hahaha

      Reply
  10. sushiNo Gravatar
    March 16, 2013 at 3:03 pm

    baca sampai gelak tak ingat baca entry nihh tahu..kikiki..eeeiii sookiee ni..cecah alas terusss awk ni tahu..

    Reply
    • Iz YahyaNo Gravatar
      March 26, 2013 at 2:04 pm

      hehehe dia feeling kecikk

      Reply

Leave a reply