Wild Wild West

Kat rumah aku ni.. ada macam-macam haiwan liar.. di luar pagar, memang confirm lah macam-macam ada.. Sebab keliling rumah masih banyak lgi tumbuhan hijau yang besar-besar. (read: hutan belantara, hehe). Kadang-kadang siap lembu siapa entah, segerombolan masuk kawasan rumah aku.. meragut rumput. Siap kadang-kadang berak lagi. Sabar ajelah, hahaha..

Monyet tak payah cakap. Berumahtangga kat sekitar rumah. Memang flora dan fauna mengelilingi rumah kami, hehe..

Tapi itu di luar pagar.. Dalam kawasan rumah pun apa kurangnya..

03 Wild Life [640x480]

 Ichii feeling duduk tepi Sungai Amazon.. padahal lopak air je sebab hujan lebat pagi tu. HAHAHA

10 Wild Life [640x480]

tunggu la piranha sampai besok okey?

Hachiko pun taknak kalah. Dia lagilah feeling haiwan liar. Maklum la memang berdarah Asian Leopard Cat (ALC). So kena la rajin hunting kan. Setakat ni dia rajin hunting cicak dan butterfly je. Kira hunting tak tu? Kahkah..

11 Wild Life [640x480]

12 Wild Life [640x480]

13 Wild Life [640x480]

 ternganga nganga sekali

Aku harap korang nampak la dia tengah nganga tengok cicak tu. Gambar tak boleh letak besar-besar dalam blog. Nanti tak sampai hujung bulan, bandwidth dah limit. HAHAHAHAHA. Tu pun ini dah amik pakej bandwidth paling besau sekali dah.

14 Wild Life [640x480]

 Gambar ni lawak gila

Tengok muka Hachiko. Macam frust sangat bila Sookie datang.. At first masa aku tengok gambar yang Hachiko nganga tu, macam kena cari kat mana si tompok ni. Macam penyamaran hebat sangat. Tapi bila Sookie masuk, terus nampak Sookie! Hahahahaaha..

15 Wild Life [640x480]

 Hachiko tensen ‘biawak’ dia lari..

Sementara itu, di kawasan yang lain.. (cewah)..

20 Wild Life [640x480]

dua budak feeling king of the ‘jungle’

19 Wild Life [640x480]

 Namun ‘singa’ dan ‘musang’ langsung tidak takut terhadap mereka..

White_Fox_in_Snow_Wallpaper_y8h7p

sama kan white fox ni macam Hime? Hahahaha. Cam kembar.

26 Wild Life [640x480]

 memang scary sangat

Tapi pelik sebab singa ni macam takde jalan-jalan cari mangsa sangat. Dia duduk diam je, tunggu mangsa datang kat dia. HAHAHAHAHA..

24 Wild Life [640x480]

 unlike Lilo the panther.. tak tahan nak cari mangsa

29 Wild Life [640x480]

 Lalu ajak Ichii the panther queen bergasak

30 Wild Life [640x480]

31 Wild Life [640x480]

 Lilo terlalu berhati-hati waktu nak menyerang.. sampai boring Ichii menunggu..

32 Wild Life [640x480]

33 Wild Life [640x480]

 King of the jungle tumpas dikejar adiknya. HAHAHAHA

Ada yang tertanya-tanya di mana Puan Sri Aoi? jeng jeng jenggggg…..

20121230_181115 [640x480]

dia je yang tetap nak jadi meow.. hahahahahaha.. Aoi sebenarnya puas fikir nak jadi haiwan liar apa.. tapi takde satu haiwan pun yang sepadan dengan rupa paras dan penampilan dia yang sangat ke’datin’an tu. Lalu beliau decide untuk terus menjadi meow. HAHAHAHA

Comments

comments

15 comments on Wild Wild West

  1. kak norNo Gravatar
    March 7, 2013 at 4:52 pm

    Hahaha…lawaklah iz…tp kan iz buleh jadi director cerita animal planet.

    Reply
    • Iz YahyaNo Gravatar
      March 26, 2013 at 2:13 pm

      hahahaha buat cite bodo bodo boleh la kak haha

      Reply
  2. noorulNo Gravatar
    March 7, 2013 at 6:50 pm

    Hahaha…best giler..!

    Reply
    • Iz YahyaNo Gravatar
      March 26, 2013 at 2:12 pm

      hahaha tq noorul

      Reply
  3. ezaNo Gravatar
    March 7, 2013 at 8:40 pm

    Aoi bajet cun.ala2 perempuan melayu terakhir gitu

    Reply
    • Iz YahyaNo Gravatar
      March 26, 2013 at 2:12 pm

      Dia memang la bajet cun selaluuu hahaha

      Reply
  4. sushiNo Gravatar
    March 16, 2013 at 2:59 pm

    wahhhhh feelingggg sgttt..heheh..luas nya kawasan..puas budak2 ni bermain kan?

    agaknya kalau memei ngn anak2 i main kt situ memasing terjelir2 lidah..sebelum ni main kawasan kecik je kan..kiki

    Reply
    • Iz YahyaNo Gravatar
      March 26, 2013 at 2:05 pm

      tu yang hari2 kena kasik chance main kat luar sejam. Skrg ni kat sini kul 6pm baru mendung. Kalau tidak, panas yarabiiii

      Reply
  5. lindaNo Gravatar
    March 21, 2013 at 1:46 pm

    Untung la tak kesah haiwan terberak kat rumah ko Iz. Momoi aku terlepas jiran aku tangkap guna perangkap tikus size XXL, bajet nk buang dia kat mana2. Keji sgt. Nasib Momoi meow kuat2 masa aku panggil. Dulu lama dah aku ingat lagi penah dengar kucing aku meow2 dr rumah dia, nyesal aku tak panjat tangga tinjau kat rumah dia. Rumah dia tinggi pakai tangga baru nampak apa ada kat rumah dia. Mesti keje depa suami isteri buang kucing aku :'( Korang mintak maap la kat kucing akuuuuu

    Reply
    • Iz YahyaNo Gravatar
      March 26, 2013 at 2:02 pm

      Dah berak pun nak marah pun tak guna. Hahaha.. jiran ko ni bakpe kejam sangat 🙁 Kalo dah tahu tu kucing orang, tayah la nak tangkap2, bagitahu owner sudahh 🙁

      Reply
  6. AujinzNo Gravatar
    March 21, 2013 at 4:50 pm

    bestnya kawasan rumah hang iz… kalau aku dapat kawasan rumah macam tue, memang 10 ekor kucing aku bela… hua hua hua

    Reply
    • Iz YahyaNo Gravatar
      March 26, 2013 at 2:01 pm

      Takde kawasan rumah besar pun boleh bela 10 kucing juga weiii, takde masalahhh.. hehehe

      Reply
  7. hasmatNo Gravatar
    March 27, 2013 at 4:26 pm

    tahniah kak iz…… syok nye tgk segala brg2..makanan….geram je…. kalau la kite ni berdekatan..sah2 sy la pelanggan tetap tetiap bulan…hahaahahah

    Reply
    • Iz YahyaNo Gravatar
      March 28, 2013 at 12:04 pm

      mekasih awak. Kedai kecik kecik je dulu kan, hehe.. tu la kalau dekat memang nak ajak jadi pelanggan tetap haha

      Reply

Leave a reply