Kenapa Kucing Makan Rumput?

Artikel repost ini dibawakan khas untuk anda oleh Sookie’s Store, Kuantan
 

fc9ccabd-f203-4348-9347-cd1640ebc829

Hai, nama kita Hime. Ala, panggil Memey je, barulah manja hehehe.. Kakak kita cakap dia sibuk. Dia suruh kita tolong update blog. Sebab dia cakap kalau kita tak tolong update blog, nanti labah-labah masuk blog ni pun boleh sesat sebab sarang tebal sangat, kih kih kih. Eh lupa pulak, kita ialah yang kaler putih yang macam pakai wedding gown tu tau. Bukannya yang dalam lubang tu. Itu Hachiko nama dia. Dia memang suka menyibuk time kita bergambar, dia pun nak masuk sekali.

Untuk pengetahuan semua, sekarang musim hujan di Kuantan. Cuaca melampau sejuk sampai kipas pun tak payah on. Kerja kami cuma tidur terkangkang seharian. Syok wohh.. Kita harap semua meow takyah la ngengada main kat luar ye musim ujan macam ni, kang demam atau selsema kang lagi susah.

Pada suatu hari…

Click here to Read More

Comments

comments

20 comments on Kenapa Kucing Makan Rumput?

  1. ZaphNo Gravatar
    December 31, 2012 at 10:31 am

    senang je tanam pet grass tu ye.. kat rumah ada sepeket tapi tak buat2 lagi for the cats..nnt nak tanam lah.. lenkali boleh ke beli dari Izzy Pets? i tinggal kat KL.

    Reply
    • Iz YahyaNo Gravatar
      January 1, 2013 at 4:58 pm

      memang senang pun. Macam tanam lalang pulak, sebab senang benor hidupnya. HAHAHA.. Boleh je beli ngan saya kalau nak nanti, hehe πŸ™‚

      Reply
  2. dilsNo Gravatar
    December 31, 2012 at 2:32 pm

    Paksa sookie makan nanti… die hempap rumput tu baru semua tahu. Haha

    Reply
    • Iz YahyaNo Gravatar
      January 1, 2013 at 4:57 pm

      Sebenarnya aku risau juga kalau sookie hempap rumput tu. Si hachiko dah la keje menampor bekas rumput tu Kejap kejap terbalik. Sabo je la. Next time kena tanam dalam pasu.

      Reply
  3. cik sushiNo Gravatar
    December 31, 2012 at 8:53 pm

    aah…kakak memey tu memang peramah…sampai lupe nak balas msg kalau dah peramah sangat…kikikiki….pesan dengan kakak memey,kalo dah bukak order utk bed bagutahu tau..jangan ngengada lupe lak..hahaha

    btw,happy new year 2013 buat memey adik beradik…semoga 2013 ni tahun yang jauh lebih baik buat kita semuaaa..aamiinnn…. ^ ^

    Reply
    • Iz YahyaNo Gravatar
      January 1, 2013 at 4:56 pm

      Selamat tahun baru dari Memey kuantan dan kaum kerabatnya! HAHAHAHA.. Oh ped bedding dah boleh order sebab dah beli mesin jahit KAHKAHKAH

      Reply
  4. Kak AidahNo Gravatar
    January 1, 2013 at 12:24 pm

    Banyak betul kemusykilan akak nih tapi musykil tu tang bab menaip entri ni. Runcing jugak jari si memey tu ya. Kalah akak yang berjari tembam ni, nak tekan keyboard pun kadang2 dua huruf sekali kluar. Hahaha.
    Subur jugak petgrass yang Iz tanam tu. Akak punya masih dalam peket. Apa ke malas beno akak ni nak bercucuk tanam. Bukan payah mencangkul pun tapi masih tatap pemalas lipas.
    Ada lagi satulah yang akak musykil. Sookie tu masuk pertandingan Miss Elephant yang macam kat Siam tu ke? Amboiii….soklan akak. Maafkan auntie ya sookie. Gurau2 di tahun baru. Hahaha.
    Iz, kalau iz susah nak masuk dan komen blog akak, tak pe. Akak tak kecik ati cuma winduu sikit kat komen Iz je lah.

    Reply
    • Iz YahyaNo Gravatar
      January 1, 2013 at 4:55 pm

      HAHAHAHA ajaib tak kucing saya boleh taip entry tanpa banyak typo? hahahahahaha..

      Akak, kalau akak nak tanam pet grass tu saya suggest tanam terus dalam pasu kecik. Pastu yang berat supaya tak terbalik. Sbb bekas yang dia bagi tu ringan. Sekali hachiko tolak ngan paw dia je terus terbalik pokok. HAHAHA. Sookie tu Miss World (kategori elephant) la kak, Marah dia kalau kita baca yang dalam bracket tu kekuat. Sentap nanti terus makan kibbles lagi semangkuk. HAHAHAHA..

      Reply
  5. nzNo Gravatar
    January 2, 2013 at 10:38 pm

    Sookie nye muke taleh masuk dlm iklan utk pet grass…confirm sume kucing rase rumput tu x sedap ahhahaha muke diye penuh betul ngan expression ketidaksukaan :p tp hachiko maintain cute… Btw iz, petgrass ni tanam sekali je ek utk satu peket?

    Reply
    • Iz YahyaNo Gravatar
      January 2, 2013 at 10:44 pm

      hahahaha kannn,, muka dia macam saspen gila nak makan rumput tu.. Ha’ah sekali tanam. Sebab tanah yang dia bagi tu memang cukup-cukup je dalam bekas tu. Biji benih dia memang tabur semua jugak

      Reply
  6. bongsuNo Gravatar
    January 21, 2013 at 5:23 pm

    ok this is funny! gmbr dgn caption sgt kena especially muka si Sookie tu….adoii lah tuan puteri. Anyway, hachiko sgtlah lawa corak beliau….aduhhh pitam

    Reply
    • Iz YahyaNo Gravatar
      January 22, 2013 at 12:08 pm

      Hahaha sookie tu pelik sangat tengok semua duk makan rumput.

      Reply
  7. senpaiNo Gravatar
    January 29, 2013 at 5:45 pm

    berapa harga petgrass ni yea?

    Reply
    • Iz YahyaNo Gravatar
      January 31, 2013 at 11:37 am

      Pet grass ni RM11. Postage RM6. Tapi kalau dalam Kuantan free delivery je πŸ™‚

      Reply
  8. JuliaNo Gravatar
    March 20, 2013 at 9:02 am

    Nak order gak …….

    Reply
    • Iz YahyaNo Gravatar
      March 26, 2013 at 2:03 pm

      marilah order, 1 pek RM11 je, hehe.. boleh tengok kat FB IzzyPets

      Reply
  9. DhiaNo Gravatar
    December 2, 2016 at 10:01 am

    Assalamualaikum.
    Iz, minta update pasal Sookie.
    Rindu laa dekat dy… πŸ™‚

    Reply
    • izzyNo Gravatar
      August 18, 2017 at 11:00 pm

      Hihihih ok nanti kita update pasal sookie pulak ye

      Reply
  10. AzhaniNo Gravatar
    July 24, 2017 at 1:39 am

    Comel pulak action dengan caption si comel-comel tu.

    ^_^

    Reply
    • izzyNo Gravatar
      August 18, 2017 at 10:53 pm

      hahaha terima kasih

      Reply

Leave a reply