Archive of ‘Happiness’ category

Macamana Nak Pelihara Kucing Sewaktu Kita Hamil?

Artikel ini dibawakan khas oleh Sookie’s Store, Kuantan
 

Artikel di bawah ialah berdasarkan pengalaman penulis sendiri. Pendapat dan pengalaman orang lain sewaktu hamil, mungkin berbeza-beza, jadi berlapang dada lah
 

Hai semua, entry ini kakak update lagi sebab dulu ada satu baby, sekarang dah ada dua baby hehe.. Syazriq dah jadi abang sejak 28 Februari 2017 yang lalu, jam 12:10pm

Ni la Syazran, waktu umur dia 24jam.. baru lahir je dah double chin hahaha

Ramai pencinta kucing yang mungkin tertanya-tanya adakah selamat untuk kita bela kucing sepanjang pregnancy, dan selepas bayi dilahirkan. Jom kakak nak kongsi pengalaman mengandung dan menjaga baby dan para meow yang penyibuk :p

Kadang-kadang sebak bila tengok kat group group kucing, ada yang bila disahkan mengandung je, terus letak kucing for adoption. Dengan alasan, “Orang cakap tak boleh bela kucing masa mengandung, nanti keguguran,”

Padahal sebelum mengandung, kucing tulah yang kita belai, yang kita sayang, yang tidur sekatil sebantal dengan kita, yang kita minta doakan sekali supaya kita murah rezeki dan dikurniakan zuriat..

Pada bulan March 2015, kakak disahkan pregnant 6 minggu. Gembiranya hati bukan kepalang. Sebab menunggu si kecil hadir dalam hidup kami hampir 5 tahun. Bila dah menunggu lama, pastilah nak jaga kandungan sebaik mungkin, betul tak?

Click here to Read More

Hadiah Kemenangan

Ingat tak si kenit Hime pernah masuk contest Whiskas dan menjadi salah satu pemenang dalam pertandingan tu? Nah baca kat sini pada sesape yang ada penyakit short term memory lost tu, hehe.

Setelah sekian lama menanti hadiah yang dijanjikan (sampai aku fikir adakah contest ini sebuah scam? Tapi takkan la Hot FM menaja pertandingan scam?), akhirnya pada suatu hari aku terima sebuah panggilan dari Hot FM..

Dia mintak nama penuh, dan alamat, sebab nak courier cheque katanya. Terus la aku bagi kan. Nasib baik la diorang call sebelum rompakan yang menyebabkan telefon bimbit aku hilang dan seterusnya menyebabkan aku terminate terus nombor tu walaupun nombor telefon aku cun. Kalau tidak, macam manalah diorang nak contact aku kan.

Selepas panggilan tersebut, agak lama jugak aku menanti. Sampai naik lupa pulak pasal ni. Haha.

Tapi minggu lepas aku terima ini..

DSCN9276 [640x480]

hoyeahhh.. yahu yahu!!

Cheque bernilai RM100 selamat diterima oleh kakak Hime. Terima kasih Whiskas dan Hot FM. Walaupun nilainya cuma RM100, tapi okeylah kan. At least berjasa jugak kucing aku. Tak payah jadi kucing Parsi pakai skirt pun boleh menang pertandingan. Hehe.

kesian si Scottish Fold ni kena pakai skirt. Muka pasrah jewwww