Macamana Nak Pelihara Kucing Sewaktu Kita Hamil?

Artikel ini dibawakan khas oleh Sookie’s Store, Kuantan
 

Artikel di bawah ialah berdasarkan pengalaman penulis sendiri. Pendapat dan pengalaman orang lain sewaktu hamil, mungkin berbeza-beza, jadi berlapang dada lah
 

Hai semua, entry ini kakak update lagi sebab dulu ada satu baby, sekarang dah ada dua baby hehe.. Syazriq dah jadi abang sejak 28 Februari 2017 yang lalu, jam 12:10pm

Ni la Syazran, waktu umur dia 24jam.. baru lahir je dah double chin hahaha

Ramai pencinta kucing yang mungkin tertanya-tanya adakah selamat untuk kita bela kucing sepanjang pregnancy, dan selepas bayi dilahirkan. Jom kakak nak kongsi pengalaman mengandung dan menjaga baby dan para meow yang penyibuk :p

Kadang-kadang sebak bila tengok kat group group kucing, ada yang bila disahkan mengandung je, terus letak kucing for adoption. Dengan alasan, “Orang cakap tak boleh bela kucing masa mengandung, nanti keguguran,”

Padahal sebelum mengandung, kucing tulah yang kita belai, yang kita sayang, yang tidur sekatil sebantal dengan kita, yang kita minta doakan sekali supaya kita murah rezeki dan dikurniakan zuriat..

Pada bulan March 2015, kakak disahkan pregnant 6 minggu. Gembiranya hati bukan kepalang. Sebab menunggu si kecil hadir dalam hidup kami hampir 5 tahun. Bila dah menunggu lama, pastilah nak jaga kandungan sebaik mungkin, betul tak?

Click here to Read More

Comments

comments

Tracker Dikyuh

Sookie’s Store terletak di Tanjung Lumpur, Kuantan. Sila layari Facebook kami Sookie’s Store
 

Hai semua, hari ni Dikyuh the fashionista take over blog kakak hari ni. Sebab Dikyuh ada benda best nak kongsikan dengan semua pecinta kucing semua.

Click here to Read More

Comments

comments

Tips Memilih Homestay Dengan Airbnb

Semenjak kami adik beradik ni semua dah bekeluarga, bila nak bercuti ramai-ramai mesti pening fikir nak duduk hotel ke, nak duduk homestay. Hotel ke homestay, hotel ke homestay.

Zaman dulu tak banyak lagi homestay nih. So biasanya kami akan book hotel, cari family room, connecting room. Tu kalau dapat connecting room. Kalau tidak, jauh la berjalan dari bilik ke bilik. Budak-budak la yang kurang seronok sebab tak dapat berkumpul reramai nak main sepanjang masa ?

Sekarang ni dah mudah nak cari homestay. Tambahan pulak sekarang kita boleh menempah homestay semudah A, B, C je dengan aplikasi Airbnb.

Ok meh nak cerita kenapa kami suka duduk di homestay berbanding hotel bila bercuti ramai-ramai.

Click here to Read More

Comments

comments

Maid Tuan Ihsan

a3ccbb15-eece-4218-851e-2d58e4ee18b5

Ini Cindebella

Cindebella merupakan anak sebatang kara yang telah kehilangan ibu kandungnya. Beliau dibesarkan oleh ibu tiri garang yang juga telah meninggal dunia kerana sakit tua. Cindebella mempunyai seekor kakak tiri yang bengis lagi bengkeng bernama Cindymon. Cindebella sangat takut dan benci pada kakak tirinya yang kerap kali mendera beliau dengan memaksa Cindebella makan. Ya, itulah cara paling keji yang dilakukan oleh Cindymon untuk memastikan Cindebella selalu sakit perut dan cirit birit akibat makan berlebihan. Muahahahaha!!

Click here to Read More

Comments

comments